Home Nieuws

Nieuws

Help, waar kan ik stagelopen?

Abigail (nu 25) begon met een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Rook aan het vak pedicure. En hield vol. Bijna lukte het haar niet om een stage te lopen. Bijna nekte dat haar.

Rocas leidt pedicures op in Gambia

Inge Jagt van Rocas Opleidingen gaat in november naar Gambia om daar pedicures op te leiden.

Voetmeten bij kinderen

Voeten van kinderen meet je het beste met een 3D-scan. Die conclusie trekt podotherapeut Koen Spaninks in het augustusnummer van Podosophia.

Voetzorg als deel van ‘langdurige zorg’

De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Die wet regelt ook hun voetzorg.

Terug aan het werk? Tijd om nog even stil te staan

Helemaal uitgewaaid tijdens je vakantie? Je hoofd zo leeg gemaakt, dat je bij wijze van spreken niet meer weet waar je je instrumenten hebt opgeborgen? Een goed moment om nog even stil te staan. Ga eens dagdeel met een notitieboek in je praktijk zitten. Vijfentwintig vragen plus een handvol tips.

Nieuwe campagne: 24/7 Diabetes

De nieuwe campagne ‘24/7 Diabetes’ wil meer bekendheid geven aan de ziekte. Zodat mensen met diabetes zich meer gesteund voelen. Daarnaast willen de initiatiefnemers dat er een betere vergoeding komt voor hulpmiddelen.

Orthopeed laat operatie over aan robot

Een robotarm voert sinds kort knieoperaties uit bij Alrijne – ziekenhuizen in Leiden en omgeving. Die kan dat nauwkeuriger doen dan de orthopeed.

Uitnodigingen voor coronaprik nu verzonden

Mensen uit risicogroepen kunnen vanaf nu een uitnodiging voor een coronaprik verwachten. De GGD’en verzorgen de vaccinatie van 16 september tot en met 6 december 2024.

Informatie delen steeds belangrijker in zorg

Er komen steeds meer kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Dat vraagt om meer samenwerking tussen zorgverleners. En dat betekent dat die meer informatie met elkaar moeten uitwisselen. Dat gebeurt steeds meer met een ‘digitaal patiëntendossier’.

Webinar: het begeleiden van een stagiaire

Wat komt er kijken bij het begeleiden van een stagiaire? ProVoet geeft daar een webinar over.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.
Abonneren