Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Saar: Vakantiestress

Ja hoor, het is weer zover: zomervakantie! Dat is uiteraard een heerlijk vooruitzicht, maar betekent ook dat de tijd is aangebroken van het onvermijdelijk goochelen met tijd en zoveel mogelijk behandelingen op een dag invullen om alles in goede banen te leiden (al is het op sommige dagen lijden).
Young girl feet in colorful flipflop sandal on sea beach *** Local Caption *** © eternalcreative / Getty Images / iStock
© eternalcreative / Getty Images / iStock

Rond de vakantie is het altijd erg druk vóórdat je weggaat en als je weer uitgerust terug bent rol je hup zo weer de drukte in.

Voeten vakantie-klaar

Nou moet je dit niet lezen als klacht hoor! Want het is natuurlijk een voorrecht om genoeg werk te hebben. Maar op social media zie ik dat een hoop collega’s ook deze struggle kennen. Dat komt mede omdat een hoop van jullie met dezelfde allergie te kampen hebben als ik: jullie krijgen ook jeuk en een spreekwoordelijke hoest- en niesbui van het ‘nee’ moeten zeggen. We willen allemaal hetzelfde, iedereen die onze hulp inschakelt voorzien van voeten die vakantie-klaar zijn.

En daar schuilt tevens het probleem. Er komt geen einde aan de hulpvraag. Er zijn eenvoudigweg te veel voeten voor onze twee handen. De vraag is groter dan het aanbod, zéker in de zomer.

Voorheen kon je dan met een collega afspreken om elkaar af te lossen en zo elkaar te helpen. Maar inmiddels staat bij iedereen de agenda vol en last iedereen op een gegeven moment een onvermijdelijke cliëntenstop in. Want tja, er zitten maar 24 uur in een dag.

Hoop aan de horizon, hoezee!

Maar er gloort hoop aan de horizon! Hulp is onderweg…
Er zijn gelukkig nog steeds mensen die beginnen aan de opleiding, hoezee!
We kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Dus we begroeten ze met open armen (en de toekomstige cliënten met eeltige voeten).
Als soort van ouwe rot in het vak mag ik vanaf de zijlijn af en toe met wat adviezen strooien. En mijn eigen praktijk soms openstellen zodat ze mee kunnen kijken tijdens een behandeling enzo. Leuk om te zien hoe de opleiding nu gaat en sowieso leuk om te spreken met iemand die interesse heeft in ons mooie vak (en die niet rilt bij de gedachte aan voeten).

Maar vanaf diezelfde zijlijn zie ik met lede ogen aan dat er een stress bestaat waarbij mijn eigen vakantiestress maar magertjes afsteekt: HET ZOEKEN VAN EEN GESCHIKT MODEL VOOR HET PRAKTIJKEXAMEN.

Ware ramp

En nee, die capslock is niet overdreven. Het is een ware ramp om dat voor elkaar te boksen. Van de weersomstuit ga ik met liefde nog een paar weken dag en nacht werken, zingend van geluk dat ik m’n diploma al op zak heb.

Ik hoop dat mijn vakantie net als het resultaat na hun examenstress is: GESLAAGD!

Fijne vakantie iedereen!