Medisch pedicure Henry Reuvers: ‘Destijds zag ik dit als typisch vrouwenberoep, nu bekijk ik dat totaal anders’ | Cliënten met een verstandelijke beperking | Huiselijk geweld signaleren en voorkomen | De mythe van de doorgezakte voorvoet ontrafeld | Interview: Wát een service! | Rekening houden met verstandelijke beperking
Wie had dat verwacht? In november vorig jaar benaderde pedicure Hanneke Bal onze redactie of we niet een keer aandacht konden besteden aan huiselijk geweld. Dat leek me een goed idee, aangezien zo'n 1,2 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een vorm van huiselijk geweld.
Medisch pedicure Henry Reuvers en schoonheidsspecialist/echtgenote Brigitte Reuvers runnen samen Huidinstituut Reuvers in Landgraaf. Henry geniet van zijn vak. Toch moest hij even over een drempel stappen voor hij besloot om pedicure te worden, want was dit niet een typisch vrouwenberoep? Zijn cliëntenbestand telt opvallend veel mannen. Toeval of niet? Henry staat altijd voor zijn cliënten klaar. Een mooie karaktereigenschap, maar ook een valkuil.
Wat betekent service bieden in onze branche? Op welke manier kun je als pedicure net dat beetje extra bieden waardoor klanten terugkomen en meer dan tevreden zijn? Iedere pedicure vult servicegericht zijn op zijn of haar eigen manier in. Mirjam, Elly en Daniëlle vertellen hoe zij dit aanpakken. 'Persoonlijke aandacht is het sleutelwoord.'
Twee reacties op artikelen in Podopost. Eén op een verhaal van juli 2021 en de ander over het bedrijfsportret uit het vorige nummer.
Iris is ambulant medisch pedicure oncologie & sportpedicure en werkt daarnaast 1 dag in de week in een praktijk. Zij neemt ons mee in haar belevingen in de pedicurewereld, soms met een kwinkslag, soms met een kritische blik.
Meneer Van der Burgt (74 jaar) heeft een licht verstandelijke beperking en woont begeleid zelfstandig. Sinds drie jaar behandelt medisch pedicure Maria van Grol elke zes weken de voeten van meneer op locatie. Hierbij moet zij rekening houden met de korte spanningsboog van de cliënt en keuzes maken welk onderdeel van de behandeling voorrang heeft.
Zorg in Nederland is duur en het wordt zelfs onbetaalbaar als de overheid niet tijdig ingrijpt op cruciale onderwerpen. Dat stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in hun rapport Kiezen voor houdbare zorg.
Hanneke Bal is pedicure en voorlichter bij Open de Voordeur, een vrijwilligersproject in samenwerking met GGD Zaanstreek Waterland met als doel huiselijk geweld te voorkomen. Met 1,2 miljoen mensen die in Nederland te maken hebben met huiselijk geweld, is de kans aanwezig dat je er zelf mee te maken hebt gehad of nog hebt.
Selena Doeswijk - van Es werkte na haar rechtenstudie jarenlang in de financieel juridische sector. Inmiddels is ze al weer een aantal jaar medisch pedicure met haar eigen praktijk en voormalig docent aan een pedicureopleiding. Selena schijnt in deze column haar licht op ondernemerszaken.
Al meer dan 50 jaar geleden toonde prof. dr. A. Huson aan dat er geen voorvoetboog bestaat. Bij belasting van de voet staan namelijk alle kopjes van de ossa metatarsalia op de grond. En als er geen boog bestaat, dan kan hij dus ook niet doorzakken. Toch blijft de mythe van de doorgezakte voorvoet bestaan.
Podopost nr. 2-2022 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
In het Voetenwerk van maart gaat ProVoet in op FAQ: het regelen van een professionele pedicurewebsite en het STAP-budget voor scholing. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.