Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedicures naar sectorkamer Zorg, Welzijn en sport

TvPO

Pedicures horen sinds deze maand niet meer bij het Kenniscentrum Uiterlijke Verzorging. Minister Bussemaker heeft hen verhuisd naar de sectorkamer Zorg, Welzijn en Sport. “Een goede plek”, zegt directeur Cas van de Groes van ProVoet, Brancheorganisatie voor de Pedicure. “Wij wilden dit ook graag. Want wie pedicure zegt, denkt ook aan zorg.”

De pedicurebranche hoort thuis bij Zorg, Welzijn en Sport. Natuurlijk speelt uiterlijke verzorging ook een grote rol bij voetzorg, maar de meeste pedicures hebben in hun werk ook veel  te maken met risicovoeten en sportblessures. Van de Groes: “Onze competenties liggen onder andere op het gebied van diabetes, reuma en de overige risicovoeten. Aansluiting bij Zorg, Welzijn en Sport past het beste bij onze branche.”

De overstap
ProVoet moest wel met goede argumenten komen. De sectorkamer Zorg, Welzijn en Sport is al behoorlijk omvangrijk met vertegenwoordigers van onder meer ActiZ brancheorganisatie voor zorgondernemers; Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland; GGZ Nederland; Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen; Jeugdzorg NL; Landelijke Huisartsen Vereniging; Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst; De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie; NOC*NSF, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

“ProVoet is het gesprek aangegaan met de branches in de sectorkamer. We toonden aan dat er via het beroepscompetentieprofiel veel inhoudelijke aanknopingspunten zijn. En we wezen op de huidige ontwikkelingen van voetzorg in de gezondheidszorg. Dat gaf de doorslag”, aldus de tevreden directeur.

Sectorkamers
Nederland heeft deskundige vakmensen nodig. Wie een vak leert, moet daarmee ook aan de slag kunnen. De opleidingen moeten dus kwalitatief goed zijn èn goed aansluiten op de arbeidsmarkt. Daarvoor zorgen beroepsopleidingen en bedrijfsleven in kenniscentra en sectorkamers. Zij bewaken onder meer de kwaliteit van opleidingen, examens, leerbedrijven en het vak zelf. Dat gaat onder de vlag van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

(Persbericht ProVoet 28 februari 2014)